
Tirsdag 20. mars lanserte Norsk klimastiftelse rapporten «Matsystemet under press» der en rekke problemstillinger knyttet til mat, landbruk og klima blir belyst fra ulike kanter. Blant skribentene i rapporten er Matsvinn-aktivisten Mette Nygård Havre, Liv Thoring fra Framtiden i Våre Hender og forskerne Arne Bardalen og Ivar Pettersen i Nibio.
Klimastiftelsens redaktør Anders Bjartnes skriver i rapporten at det er nødvendig med endringer på etterspørselssiden – i forbruket – hvis utslippene og fotavtrykket ellers skal ned så det monner. I klartekst betyr dette at kjøttkonsumet må ned.
Og her kan du se opptak fra frokostmøtet, der blant andre Norsk Landbrukssamvirkes direktør Ola Hedstein, Bjerknessenterets direktør Tore Furevik, ernæringsprofessor Liv-Elin Torheim fra OsloMet, og redaktørene Botil Nordsletten i Bondevennen og Irene Halvorsen i Nationen deltok.
Arbeidet med rapporten er støttet og initiert av GC Rieber fondene.