Matsystemet under press, viser ny rapport

Last ned og les Norsk klimastiftelses nye rapport om mat, klima og landbruk – og se opptak fra frokostmøtet i Bergen der rapporten ble presentert.

Last ned rapporten

Tirsdag 20. mars lanserte Norsk klimastiftelse rapporten «Matsystemet under press» der en rekke problemstillinger knyttet til mat, landbruk og klima blir belyst fra ulike kanter. Blant skribentene i rapporten er Matsvinn‐aktivisten Mette Nygård Havre, Liv Thoring fra Framtiden i Våre Hender og forskerne Arne Bardalen og Ivar Pettersen i Nibio.

Klimastiftelsens redaktør Anders Bjartnes skriver i rapporten at det er nødvendig med endringer på etterspørselssiden – i forbruket – hvis utslippene og fotavtrykket ellers skal ned så det monner. I klartekst betyr dette at kjøttkonsumet må ned.

Og her kan du se opptak fra frokostmøtet, der blant andre Norsk Landbrukssamvirkes direktør Ola Hedstein, Bjerknessenterets direktør Tore Furevik, ernæringsprofessor Liv‐Elin Torheim fra OsloMet, og redaktørene Botil Nordsletten i Bondevennen og Irene Halvorsen i Nationen deltok.

Arbeidet med rapporten er støttet og initiert av GC Rieber fondene.