#Klimafrokost: Kan privat sektor gjøre en effektiv klimainnsats?

Norsk klimastiftelse og Business for Peace stiftelsen (BfP) inviterer til Klimafrokost i Rococo-salen på Grand Hotel i Oslo og med Christiana Figueres som hovedinnleder. Programmet varer fra kl. 08-10, vi serverer frokost fra kl. 07.30.

Tema: Kan privat sektor gjøre en effektiv klimainnsats?

Begrenset antall plasser – Gå til påmelding her

Mer om temaet: Initiativ og innsats fra privat sektor er helt avgjørende for at verden skal nå målene i Paris-avtalen. På Klimafrokosten lanserer vi Oslo Climate Leadership Declaration som startskuddet for BfPs årlige Summit. Hvert år tar BfP opp et emne som fremmer bedre samarbeid mellom næringsliv og øvrig samfunn.  Årets tema er «Building Trust – Accelerating Climate Leadership».

Foreløpig program for Klimafrokosten:

Velkommen
v/ Anders Bjartnes, redaktør for Norsk klimastiftelse og Energi og Klima

Klimastatus for planeten
Kristin Halvorsen fra CICERO presenterer klodens klimastatus i mai 2018 og viser hvordan forskere og næringsliv kan samarbeide for å akselerere innsatsen mot klimaendringer.

Business for Peace Honouree – Kamp mot klimaendringene
BfP Honouree Edgar Montenegro, grunnlegger av Corpocampo i Colombia, forteller om hvordan bønder i kooperativet allerede merker klimaendringene, og hva disse krever av omstillinger.

Six Milestones by 2020
Christiana Figueres fra Mission 2020, tidligere leder av UNFCCC, viser hvilke konkrete steg som må gjennomføres om vi skal nå utslippstopp i 2020.

Oslo Climate Leadership Declaration presenteres
Nigel Topping, CEO i We Mean Business, presenterer deklarasjonen og den globale innsatsen for å få privat sektor til å bidra til Parismålene. Deklarasjonen har som mål å mobilisere privat sektor til innsats. Deklarasjonen har støtte fra globalt anerkjente virksomheter og fremmer bruk av Science-Based Targets på veien til lavkarbonsamfunnet.

Panelsamtale: Kan vi stole på at næringslivet frivillig vil gjøre en klimainnsats?
I panelet:

  • Convener i Mission 2020 Christiana Figueres
  • Generalsekretær i International Chamber of Commerce John Denton
  • Klima- og miljøminister Ola Elvestuen
  • Investor Jens Ulltveit-Moe, Umoe
  • BfP Honouree Martin Naughton
  • Ordstyrer er Anders Bjartnes fra Norsk klimastiftelse

Den største fellesverdien vi kan skape
Grunnlegger av Business for Peace, Per L. Saxegaard, oppfordrer næringslivet til global mobilisering. Stiftelsen fremmer det å være forretningsverdig, gjennom å skape verdier både for næringsliv og samfunn. Den største fellesverdien vi kan skape er å gi etterslektene en levelig klode.

Klimafrokosten er første programpost i årets Business for Peace Summit. Se mer om programmet for «Building Trust – Accelerating Climate Leadership». BfP oppfordrer norske virksomheter til å støtte Oslo Climate Leadership Declaration — ta kontakt med Stein Leikanger for ytterligere opplysninger (ocld@businessforpeace.org).

Norsk klimastiftelse takker Kavlifondet som finansierer prosjekt #Klimafrokost.