#Klimafrokost: Matsystemet under press

Landbruk og mat har en viktig rolle i det store klimaregnskapet. Hvordan bør næringen tilpasse seg Paris-avtalens ambisjoner? Hvilke politiske valg står vi overfor?

Informasjon
Tid
Sted
Media City Bergen

Velkommen til #Klimafrokost 20. mars i  Bergen. Landbruk og mat har en viktig rolle i det store klimaregnskapet. Hvordan bør næringen tilpasse seg Paris-avtalens ambisjoner? Hvilke politiske valg står vi overfor?

Arrangementet ledes av Lars-Henrik Paarup Michelsen, daglig leder i Norsk klimastiftelse.

Vi takker for støtte til prosjekt #Klimafrokost.

Vi kommer tilbake med flere opplysninger de neste dagene.

Program

Mat og landbruk: Klimapolitikk i krevende terreng

Anders Bjartnes, redaktør i Norsk klimastiftelse og Energi og Klima, presenterer innholdet i ny rapport. Den viktigste konklusjonen: Skal fotavtrykket fra matsystemet endres vesentlig, må forbruket forandres.

(Rapporten – som er finansiert av GC Rieber Fondene – deles ut på arrangementet.)

Hvordan påvirker klimaendringer klodens evne til matproduksjon?

Tore Furevik, direktør, Bjerknessenteret for klimaforskning

Det norske landbruket i lys av klimaendringer og klimapolitikk

Ola Hedstein, administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke, intervjues av Anne Jortveit, nestleder i Norsk klimastiftelse.

Spis opp maten!

Mette Nygård Havre, leder i Grønne verdier og folkebevegelsen Spis opp maten, forteller om kampen mot matsvinn og hvordan forbrukere kan påvirke både politikkens og næringens aktører.

Bærekraftråd og helse – to sider av samme sak.

Innlegg ved Liv Elin Torheim, professor ved OsloMet og leder i Nasjonalt råd for ernæring.

Mat, landbruk og klima – hvordan takler vi utfordringene?

Samtalepanel med Irene Halvorsen, sjefredaktør i Nationen, Bothild Nordsletten, sjefredaktør i Bondevennen og Ola Hedstein, administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke.