#Klimakvarteret: Hverdagstiltak mot klimaendringer

Fredag 7. mai kl. 12:00 inviterer Norsk klimastiftelse til et digitalt #Klimakvarter. Tema: Resirkulering.

Informasjon
Tid
Sted
Streames på internett

Resirkulering har lenge vært et av flaggskipene til miljøbevegelsen, en måte hvor hver og en av oss kan gjøre noe lite for noe stort. Men hva er det egentlig som forbinder panting av flasker og bretting av melkekartonger med globale miljøproblem som klimaendringer? Hva skjer egentlig når vi resirkulerer og hvilken effekt kan resirkulering ha? I dette #Klimakvarteret innleder Finn Arne Jørgensen, professor i miljøhistorie ved Universitetet i Stavanger, om resirkulering som kulturell og materiell praksis.

Dette er noe av det du får svar på i hans foredrag:

  • Hva forbinder små handlinger som resirkulering med store globale miljøproblem som klimaendringer?
  • Hvordan fungerer egentlig resirkulering som materiell og kulturell praksis?
  • Hva kan hver og en av oss gjøre mot klimaendringer i vår hverdag?

På slutten av foredraget vil Jørgensen svare på spørsmål fra tilhørerne. Spørsmål kan enten sendes på e-post i forkant til post@klimastiftelsen.no (merk «Klimakvarteret») eller sendes inn under selve presentasjonen.

Hva er #Klimakvarteret?

I 2021 vil Norsk klimastiftelse sende 15 #Klimarkvarter. Det er et 15 minutters digitalt forskerforedrag om et tema knyttet til klimaendringer eller klimaløsninger.

#Klimakvarteret er en del av klimaformidlingsprosjektet <2C. Prosjektets formål er å nå bredt ut med oppdatert og troverdig klimakunnskap. I tillegg til #Klimakvarteret består <2C-prosjektet av tograder.no, temanotater, <2C Skole og statistikksiden Klimavakten.

Klimastiftelsens faglige samarbeidspartnere i <2C-prosjektet er Bjerknessenteret for klimaforskning, NHH, NTNU, Universitetet i Bergen og Universitetet i Stavanger.

Forskningsrådet har gitt støtte #Klimakvarter i 2021.

Program

Hverdagstiltak mot klimaendringer

Finn Arne Jørgensen, professor i miljøhistorie ved Universitetet i Stavanger