#Klimakvarteret: Klimakrisen, kort fortalt

Fredag 4. juni kl. 12:00 inviterer Norsk klimastiftelse til et digitalt #Klimakvarter. Tema: Klimakrisen, kort fortalt.

Informasjon
Tid
Sted
Strømmes på internett

Alle har vi hørt om «klimakrisen» – men hva går den egentlig ut på? Hvorfor er det en krise for oss, og for naturen vi er en del av, om verden blir en grad eller to varmere? Dette må vi ha klart for oss, når vi nå skal finne en felles vei mot et utslippsfritt samfunn. De neste tiårene vil preges av store omlegginger, og høy klimarisiko. Hvilken kunnskap har vi i dag, som kan la oss ta valg som er gode – både på kort og lang sikt?

Det er tema for dette #Klimakvarteret. Innleder er forsker Bjørn Hallvard Samset fra CICERO Senter for klimaforskning.

Dette er noe av det du får svar på i hans foredrag:

  • Hva skjer med klimaet i dag?
  • Hvilke klimaendringer vil måtte komme, og hva kan vi fortsatt unngå?
  • Hvordan vil klimakrisen merkes de kommende tiårene – i Norge og i verden?

På slutten av foredraget vil Samset svare på spørsmål fra tilhørerne. Spørsmål kan enten sendes på e-post i forkant til post@klimastiftelsen.no (merk «Klimakvarteret») eller sendes inn under selve presentasjonen.

Hva er #Klimakvarteret?

I 2021 vil Norsk klimastiftelse sende 15 #Klimarkvarter. Det er et 15 minutters digitalt forskerforedrag om et tema knyttet til klimaendringer eller klimaløsninger.

Se tidligere sendte Klimakvarter.

#Klimakvarteret er en del av klimaformidlingsprosjektet <2C. Prosjektets formål er å nå bredt ut med oppdatert og troverdig klimakunnskap. I tillegg til #Klimakvarteret består <2C-prosjektet av tograder.no, temanotater, <2C Skole og statistikksiden Klimavakten.

Klimastiftelsens faglige samarbeidspartnere i <2C-prosjektet er Bjerknessenteret for klimaforskning, NHH, NTNU, Universitetet i Bergen og Universitetet i Stavanger.

Forskningsrådet har gitt støtte #Klimakvarter i 2021.

Program

Klimakrisen, kort fortalt

Innleder er forsker Bjørn Hallvard Samset fra CICERO Senter for klimaforskning.