Seminar: Hvordan utnytter vi matressursene best?

27. september kl. 10:00–12:00 inviterer Norsk klimastiftelse og Klimapartnere Trøndelag til seminar i Trondheim om matavfall og matsvinn som klimaproblem.

Informasjon
Tid
Sted
Banksalen, Sparebank1 SMN (Søndre gate 4, Trondheim)

Vi spør: Kan matregionen Trøndelag lede an overgangen til et matsystem som kombinerer lønnsomhet med bedre ressursutnyttelse og lavere klimagassutslipp? Hva er hindrene i dag og hva er løsningene?

På seminaret får du:

  • Kunnskap om matavfall og matsvinn som problem.
  • Eksempler på nye, innovative løsninger som kan forhindre tap og sløsing med mat.
  • Innsikt fra et investorperspektiv: Hvordan kan kapital og finans bidra til å endre verdikjedene?

Velkommen!

Program

Matressurser på avveie

Eva Falch, leder av NTNU Food Forum og tidligere prodekan for innovasjon ved Fakultet for Naturvitenskap ved NTNU

Fra matsvinn til MatVinn

Fremtiden i våre hender er en organisasjon som har jobbet mye med å forebygge og redusere matsvinn, spesielt rettet mot forbrukere og privatpersoner. Prosjektmedarbeider Hanne Mork Hamre gav oss kunnskap om deres arbeid og erfaringer. Du finner en film Hamre viste her og presentasjonen hennes her. 

Bedriftspresentasjoner

Presentasjoner fra daglig leder i Ecopro, Tore Fløan, daglig leder i Jordpro, Terje Helmersen og Trude Andersen som er CFO i Invertapro.

Samtale

Bjørn M. Wiggen er tidligere konsernsjef i Orkla, og er i dag administrerende direktør i Witzøe-familiens investeringsselskap Kverva AS