EUs green deal og taksonomi – se opptak fra webinaret

Finansforbundet og Norsk klimastiftelse inviterte til webinar om EUs Green Deal og hva EUs taksonomi, EUs sustainable finance og EUs MiFID II og egnethetsvurdering får å bety de neste årene. Se opptak og last ned presentasjonene her.

Program

Velkommen

Velkommen v/ Anne Jortveit, nestleder i Norsk klimastiftelse. 


Hva er formålet med EUs taksonomi, hvordan er den innrettet og hva er logikken bak den? Hva får EUs taksonomi å bety for finansnæringen? 

Innlegg ved Karl-Oskar Olming, Head of Sustainability Strategy, Policy and Governance Sustainable Banking SEB, Member of EU Platform on Sustainable Finance.

Last ned presentasjon


Hvordan kan finansnæringen, investorer og næringsliv gripe det an rent praktisk når de skal gå i gang med å vurdere selskaper etter taksonomiens kriterier? Hvilke data trenger man og hva kan en slik vurdering bidra til når det gjelder for eksempel tilgang på kapital og prisen på kapital? Hva har en slik vurdering å bety for forbruker?

Innledning ved Line Asker, direktør i The Governance Group.

Last ned presentasjon


Nordnet har valgt å bruke EUs taksonomi i sitt arbeid. Hva ligger til grunn for beslutningen og hvordan gå i gang? Hva betyr dette for Nordnets kunder?

Innlegg ved Anders Skar, administrerende direktør i Nordnet, en digital plattform for sparing og investering.

Last ned presentasjon


EUs MiFID II og egnethetsvurdering: Nytt krav til finansansatte, nå må kundenes preferanser innen bærekraft kartlegges i forbindelse med blant annet rådgivning om investeringer. Hva innebærer dette?

Innledning ved Andreas Lowzow, advokat og partner, Schjødt.

Last ned presentasjon


Hva betyr EUs arbeid med sustainable finance for finansnæringen, ansatte og kunder?

Oppsummerende samtale med Nanna M. Ringstad, fagansvarlig Bærekraft i Finansforbundet.