Programmet klart

Fem partiledere møtes til debatt om fornybar energi på årets Fornybarkonferansen i Bergen. Hva vil de ulike regjeringsalternativene?

Fem partiledere møtes til debatt om fornybar energi på Fornybarkonferansen i Bergen 22. og 23. april. Spørsmålet er om Norge gjør nok, eller om vi er i ferd med å bli en sinke sammenliknet med andre land i Europa. Toppledere fra næringslivet med klare meninger gir oppspill til debatten.

Last ned programmet til årets Fornybarkonferanse!

tenkniskukeblad_200x80pxEn rekke toppnavn fra politikk, forskning og næringsliv i inn- og utland står på talerlisten. Konferansen arrangeres i Bergen for tredje år på rad, og skifter i år navn fra 7-fjellskonferansen til Fornybarkonferansen.

Et sentralt spørsmål i valgåret 2013 er om vi står ved et veiskille når det gjelder fornybarpolitikk i Norge. Næringsminister Trond Giske (Ap) og partileder Audun Lysbakken (SV) skal legge frem den sittende regjeringens politikk, og blir utfordret av Erna Solberg (H), Siv Jensen (FrP) og Trine Skei Grande (V). I tillegg vil administrerende direktør Stein Lier-Hansen (Norsk Industri), daglig leder Frederic Hauge (Bellona) og rektor Torbjørn Digernes (NTNU) komme med sine klare oppfatninger.

Finansiering har vært en flaskehals for investering i fornybar energi. Administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge, konserndirektør Leif Teksum fra DnB og styreleder Elisabeth Grieg i Grieg-gruppen vil legge frem sine syn på hvordan nye finansieringsløsninger kan bidra til å løse floken.

Fornybarkonferansen byr også på besøk fra utlandet. Den internasjonale veksten innen fornybar energi har overgått selv de mest optimistiske prognosene. Professor Michael Celia ved Princeton University skal gi innsikt i hvorfor og hvordan fornybar energi vil forandre verden i årene som kommer.

Havvind er også et tema når Siri Kalvig, meteorolog og partner i StormGeo holder innlegg på konferansen. Hun har de siste årene jobbet med en doktorgrad ved Universitetet i Stavanger om nettopp havvind, og vil utdype problemstillingen om væravhengighet for fornybar energi.

Flere bedrifter vil dele sine synspunkter på hvordan fornybar energi kan gi grunnlag for vekst i virksomheter, blant andre IKEA, Rainpower, Lefdal Gruve og Finnfjord.

Også flere foredragsholdere vil gi sine personlige perspektiver på hva fremtiden vil bringe for norske bedrifter, blant dem Jan Egeland i Human Rights Watch, Henrik Madsen fra Det Norske Veritas og Siri Espedal Kindem fra Statoil.

Fornybarkonferansen arrangeres i Bergen 22. og 23. april.

Les mer på www.fornybarkonferansen.no.