Norsk klimastiftelse på plass i Trondheim

Norsk klimastiftelse har over lengre tid hatt ambisjon om å etablere seg i Trondheim. Nå skjer det endelig. Ingveig Holand Wahl (50) har i dag sin første arbeidsdag i Klimastiftelsen.

Ingveig Holand Wahl
Foto: Hanne Sterten

I sin arbeidskarriere har Wahl jobbet bredt med næringsutvikling og næringspolitikk, sist som seniorrådgiver i NHO Trøndelag. Hun er utdannet statsviter.

– Norsk klimastiftelse har lenge ønsket å komme tettere på kunnskapsmiljøene og de viktige industriaktørene i Trøndelag, og det oppnår vi med denne ansettelsen. Vi er svært glade for at Wahl med all sin erfaring har takket ja til å arbeide for Klimastiftelsen, sier Lars-Henrik Paarup Michelsen, leder i Norsk klimastiftelse.

Stiftelsen ønsker å bruke tilstedeværelsen i Trøndelag til å bidra til mer offentlig samtale om klimakrisen og klimaløsningene, blant annet i form av åpne arrangementer.

–  Klimautfordringene setter en ramme for hvordan vi kan utvikle samfunnet videre og dette speiles i økende grad i ambisjoner og planer både i offentlig og privat sektor. Nå gjelder det å forstå hva dette krever av konkret handling i dag, sier Wahl.

Hun ser frem til å samarbeide med de mange aktørene i Trøndelag. 

– Trøndelag har mange sterke og kunnskapstunge miljø som jobber for å utvikle morgendagens klimaløsninger. Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med disse og bidra til å synliggjøre både utfordringer og muligheter, sier hun.

Wahl skal jobbe 50 prosent for Klimastiftelsen og 50 prosent for Klimapartnere Trøndelag. For sistnevnte vil hun blant annet arbeide med rekruttering av partnere og oppfølging av nettverkets klimaregnskapsarbeid.

Vil du holde deg oppdatert på Klimastiftelsens arbeid i Trøndelag? Bli abonnent på vårt nyhetsbrev.

For flere opplysninger:

Lars-Henrik Paarup Michelsen, mobil: 980 33 301

Ingveig Holand Wahl, mobil: 971 66 891