Paarup Michelsen ny daglig leder

Lars-Henrik Paarup Michelsen er ny daglig leder i Norsk Klimastiftelse. Anders Bjartnes fortsetter som redaktør og daglig leder i Energi og Klima.

Lars-Henrik Paarup Michelsen overtar som daglig leder i Norsk Klimastiftelse. Anders Bjartnes fortsetter som redaktør for stiftelsens publikasjoner og som daglig leder i Energi og Klima.

Lars-Henrik Paarup Michelsen kopi
Lars-Henrik Paarup Michelsen overtar som ny daglig leder i Norsk Klimastiftelse.

Norsk Klimastiftelse feirer femårsdag i år og Bjartnes har vært daglig leder siden januar 2011. Paarup Michelsen har vært ansatt i Klimastiftelsen siden 2012 og tar nå over roret.

– Anders Bjartnes ønsket å gå av som daglig leder for å konsentrere seg mer om redaksjonelt arbeid og politikkutvikling. Lars-Henrik Paarup Michelsen er en utmerket erstatter som fra sin post i Bergen vil sikre at Klimastiftelsen utvikler seg positivt i tiden fremover, sier styreleder Pål W. Lorentzen.

Klimastiftelsen har nå fire ansatte. I tillegg til Paarup Michelsen og Bjartnes arbeider Anne Jortveit som prosjektleder basert i Oslo, mens Helene Frimannslund er prosjektleder for Klimapartnere Hordaland.

– Klimastiftelsen har en liten men kompetent administrasjon. Vi oppnår mye med relativt begrensede ressurser, sier Lorentzen.

Paarup Michelsen ser frem til å lede arbeidet fremover. Han legger vekt på at Klimastiftelsen har betydelig aktivitet på gang, både på det publisistiske feltet og som entreprenør.

– Klimastiftelsens rolle er å bringe kunnskap om klimaendringenes trusler og muligheter ut i det offentlige rom, og påvirke beslutningstakere til forsterket innsats for det grønne skiftet. Av hensyn til både klimaet og norsk økonomi er det viktig å få fart på omstillingen. Vi har dårlig tid, sier Paarup Michelsen.

Bjartnes vil fortsatt ha ansvaret for ledelsen i nettmagasinet Energi og Klima, som Norsk Klimastiftelse eier. Han vil også være ansvarlig redaktør for alle Klimastiftelsens publikasjoner.

– Jeg er gammel journalist og ønsker å bruke mer tid både på å skrive egne ting og være redaktør som bidrar til å belyse ulike sider ved klima- og energiomstillingen, sier Bjartnes.

Paarup Michelsen tiltrer som daglig leder fra 12. mars 2015.