Sturle Rasmussen ny styreleder i Energi og Klima

Nettmagasinet Energi og Klima er heleid av Norsk klimastiftelse, men er organisert som et eget aksjeselskap. Det er nå utnevnt et nytt styre, med bred og mangfoldig kompetanse.

Sturle Rasmussen er ny styreleder. Han overtar etter Tonny Nundal, som har vært styreleder siden oppstarten i 2011.

– Vi er veldig glade for at Sturle Rasmussen ville ta på seg denne oppgaven. Han har bred mediebakgrunn og mange ideer til hvordan vi kan forbedre og utvikle Energi og Klima, sier Lars-Henrik Paarup Michelsen, daglig leder i Norsk klimastiftelse.

– Klimakrisen og det grønne skiftet er uten sammenligning vår tids viktigste tema. Norsk offentlighet trenger et medium som tar dette på alvor, sier Sturle Rasmussen.

Energi og Klimas styre består nå av følgende personer:

Styreleder:

Sturle Rasmussen
Har bakgrunn fra Bergens Tidende, Sysla og Schibsted. Han har de siste årene vært ansvarlig for Schibsteds lokalaviser, men slutter i selskapet til nyttår.

Styremedlemmer:

Rune Indrøy
Konserndirektør i BKK. Tidligere direktør for myndighetskontakt ved Universitet i Bergen og kommunikasjonsdirektør i TV2.

Sidsel Norvik
Kommersiell direktør i Nor-Shipping. Tidligere kommersiell direktør i Upstream og administrerende direktør i Recharge, mangeårig bakgrunn fra NHST Media Group.

Hanne Kirknes Løvik
Fagmedarbeider ved IJ i Fredrikstad, med datastøttet journalistikk og visualisering som arbeidsfelt. Bakgrunn som journalist i Teknisk Ukeblad og med kommunikasjonsarbeid  i Zero.

Gisle Glück Evensen
Investeringsdirektør i Summa Equity. Har tidligere arbeidet i McKinsey, Aschehoug, Schibsted og Finansdepartementet.

Lars-Henrik Paarup Michelsen
Daglig leder Norsk klimastiftelse

Styret i Energi og Klima: Ø.f.v. Sidsel Norvik, Lars-Henrik Paarup Michelsen, Gisle Glück Evensen. N.f.v. Sturle Rasmussen, Hanne Kirknes Løvik og Rune Indrøy.

– Vi opplever det som en stor anerkjennelse at så mange dyktige folk vil dele sin tid og kompetanse med oss i Energi og Klimas styre, sier Paarup Michelsen.

Han benytter også anledningen til å takke det avtroppende styret. Tonny Nundal går av, etter å ha vært styreleder siden 2011. De øvrige styremedlemmene som har gått ut av styret i 2019 er Pål W. Lorentzen, Bente Kalsnes og Andreas Thorsheim.

– Jeg vil spesielt fremheve Tonny Nundal som har vært en viktig støttespiller for Energi og Klima helt siden oppstarten i 2011, sier Paarup Michelsen.