Klimaomstillingsutvalget: Åpent høringsmøte for Stavangerregionen

Klimaomstillingsutvalget og ordføreren i Stavanger inviterer til åpent høringsmøte i Stavangerregionen med utvalgslederne Kristin Halvorsen og Vidar Helgesen, utvalgsmedlem Terje Osmundsen og ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun.

Trøndelagsregionen: Kom med innspill til Klimaomstillingsutvalget

WWF, Civita og Norsk klimastiftelse inviterer til åpen høring med blant andre utvalgsleder Kristin Halvorsen og utvalgsmedlem Alexandra Bech Gjørv. Grunnen smittevernregler vil møtet foregå digitalt, på Teams.

#Klimafrokost: Grønn omstart etter koronakrisen?

Velkommen til webinar og #Klimafrokost 7. mai 2020 kl. 08:30 – 10:00 med tema: Grønn omstart – hvordan sikre at krisetiltakene bidrar til energiomstilling og grønn vekst?

Webinar i to deler om den lokale klimarisikoen – del 2

Onsdag 6. mai klokken 10:00 – 11:40 arrangerer Kommunalbanken, Vestland fylkeskommune, Klimapartnere Vestland og Norsk klimastiftelse del to av mini-webinarserien om den lokale klimarisikoen.

Webinar i to deler om den lokale klimarisikoen – del 1

Tirsdag 28. april kl. 10:00 – 11:30 og onsdag 6. mai klokken 10:00 – 11:40 inviterer Kommunalbanken, Norsk klimastiftelse, Vestland fylkeskommune og Klimapartnere Vestland til kunnskapsdeling om den lokale klimarisikoen.

#Klimakvarteret: Klimamyter på 15 minutter

Norsk klimastiftelse inviterer til webinar om klimamyter. Professor Helge Drange ved UiB og Bjerknessenteret for klimaforskning vil ta for seg viktigste mytene om menneskeskapte klimaendringer. Alt sammen innenfor en tidsramme på et kvarter.

I Bergen: Kom med innspill til Klimaomstillingsutvalget

I samarbeid med Sparebanken Vest inviterer WWF, Civita og Norsk klimastiftelse til åpen høring med blant andre utvalgsleder Vidar Helgesen og utvalgsmedlem Harald Schjelderup fra Klimaomstillingsutvalget.

I Oslo: Kom med innspill til Klimaomstillingsutvalget

I samarbeid med SoCentral inviterer WWF, Civita og Norsk klimastiftelse til åpen høring med blant andre utvalgsleder Kristin Halvorsen og utvalgsmedlem Terje Osmundsen fra Klimaomstillingsutvalget.

På vippen: 2020 – tiåret for handling

Som del av Klimafestivalen §112 inviterer Norsk klimastiftelse og Bjerknessenteret for klimaforsking til foredrag og debatt i Bergen om 2020-talet – det avgjerande klimatiåret.

Finansiell klimarisiko – hvordan håndterer vi den?

Velkommen til åpent kunnskapsmøte fredag 6. desember kl. 08 – 09:50 i Auditoriet i SpareBank 1 SR-Bank, Finansparken i Christen Tranes gate 35, Stavanger.

Lansering av <2°C i Bergen

Elektrifisering som klimaløsning

Tirsdag 26. november inviterer Norsk klimastiftelse til lansering av årets utgave <2°C i Bergen. Få siste nytt fra klimaforskningen og innsikt i elektrifisering som klimaløsning.

Lansering av <2°C

Hva innebærer 1,5-gradersmålet for politikk og næringsliv?

Torsdag 17. oktober inviterer Norsk klimastiftelse i samarbeid med Tekna og Klimapartnere Trøndelag til frokostlansering av årets <2°C-rapport i Trondheim. Rapporten gir oppdatert og troverdig klimakunnskap til dagens og morgendagens beslutningstakere. Mer om arrangementet Oppdatert klimakunnskap – som tar for seg både problem og løsninger – er viktig for alle om ønsker å spille en …

#Lanseringslunsj: Kosthold og landbruk for klima

Norsk klimastiftelse i samarbeid med GC Rieber Fondene inviterer til lunsj og lansering av rapporten «Kosthold og landbruk for klima» 15. oktober i Bergen.

#Klimafrokost: Hvordan avrunder vi oljealderen med stil?

Torsdag 26. september inviterer vi til høstens første #Klimafrokost med et tema som blir mer aktuelt for hvert år som går: Hvordan avrunder vi oljealderen med stil parallelt med at vi utvikler ny næringsvirksomhet og ny verdiskaping?

Velkommen til Lorentzen-seminaret

Torsdag 12. september inviterer Norsk klimastiftelse til Lorentzen-seminaret. Arrangementet finner sted i øverste etasje på kunstmuseet KODE 1 i Bergen.

Seminar i Trondheim: Den lokale klimarisikoen

Mandag 3. juni kl. 10 - 14.15 inviterer Norsk klimastiftelse, Kommunalbanken, Trondheim kommune og Fylkesmannen i Trøndelag til kunnskapsdeling om klimarisiko på det lokale planet. Arrangementet og lunsjen er gratis.

Norsk vindkraft som klimaløsning – hvorfor og hvordan?

Torsdag 9. mai åpnes Norges største vindpark på Fosen. Før festivitasen inviterer Norsk klimastiftelse til #Klimafrokost i Trondheim om vindkraft som klimaløsning. Arrangementet er gratis og åpent for alle, og varer fra klokken 08-10, vi serverer frokost fra klokken 07:30. Sted: Kunsthallen i Kongens gate 2 i Trondheim.

Fornybarkonferansen 2019

Fornybarkonferansen finner sted i Bergen 25. april. Dette er en viktig møteplass for alle som er opptatt av fornybar energi og andre klimaløsninger. I år kan du også bidra under konferansen med innspill til regjeringens arbeid med nytt «Veikart for grønn konkurransekraft». Og som tidligere blir det utdeling av SPIR-prisen for årets grønne teknologi.

#Klimafrokost 29/3: Teknologi og politikk for grønn skipsfart

Påmeldingen er stengt - arrangementet er fulltegnet.

Hvilke teknologier kan ta skipsfarten mot nullutslipp og hvilke politiske grep trengs for å få fart på omstillingen? Dette er noen av spørsmålene vi tar opp på neste #Klimafrokost som finner sted 29. mars på Grand Hotel i Oslo.

Den lokale klimarisikoen

Norsk klimastiftelse og Kommunalbanken inviterer til frokostmøte med kunnskapsdeling om klimarisiko på det lokale planet.

#Klimafrokost 28/2: Hvordan avrunde oljealderen med stil?

Påmeldingen er stengt - arrangementet er fulltegnet.

Hvordan avrunde oljealderen med stil? Dette komplekse temaet drøfter vi på årets første #Klimafrokost som går av stabelen 28. februar på Grand Hotel i Oslo.

Kunnskapsmøte: «Klimarisiko – finans og børs»

Velkommen til kunnskapsmøtet «Klimarisiko – finans og børs» tirsdag 4. desember kl. 18-19:30 på MESH i Oslo. Strengere klimapolitikk og klimaendringer vil påvirke finanssektoren og mange store og små selskaper de neste årene. Hvordan kan man rapportere på klimarisiko og hvorfor er det viktig? Hvilke verdier står på spill? Hvor langt har finansinstitusjonene og børsnoterte …

#Klimafrokost: Hvordan kan vi kutte klimagassutslippene forbundet med maten vi spiser?

Hjertelig velkommen til vår #Klimafrokost nummer 30 – som vi vier til temaet mat, klima og helse. Vi spør: Hvordan kan vi kutte klimagassutslippene forbundet med maten vi spiser? Vi trenger ikke å bli veganere, men kjøttforbruket må ned om klimamålene skal nåes. Det er også store helsegevinster å hente i en slik endring i kostholdet. …

Hva er klimarisikoen for norske bedrifter?

KLP og Norsk Klimastiftelse inviterer til frokostseminar om klimarisiko

KLP og Norsk Klimastiftelse inviterer til frokostseminar om klimarisiko Hvordan kan selskaper kartlegge og rapportere klimarisiko-faktorene som er relevante? Hva er erfaringene hos selskapene som har kommet lengst med dette arbeidet? Hva er toppledelsens rolle, og hva må styret passe på? Utslippene øker og klimaendringene akselererer. Med Paris-avtalen kan vi vente oss en stadig strammere …

#Klimafrokost: Plast og klima

Velkommen til høstens første #Klimafrokost 20. september kl. 08-10 i lokalet Gerhardsen på Grand Hotel i Oslo.  Vi serverer frokost fra kl. 07.30. 

#Klimafrokost: Kan privat sektor gjøre en effektiv klimainnsats?

Initiativ og innsats fra privat sektor er helt avgjørende for at verden skal nå målene i Paris-avtalen. På Klimafrokosten lanserer vi Oslo Climate Leadership Declaration som startskuddet for BfPs årlige Summit. Hvert år tar BfP opp et emne som fremmer bedre samarbeid mellom næringsliv og øvrig samfunn. Årets tema er «Building Trust – Accelerating Climate Leadership».

Grøn agenda Vestlandet

Korleis kan arbeidet med utsleppsreduksjonar bidra til auka vediskaping og fleire arbeidsplassar? Det er tema når SKL, BKK og Norsk klimastiftelse torsdag 3. mai inviterer næringsliv, industri og politikk til halvdagsseminar på Stord om grøn verdiskaping på Vestlandet.

#Klimafrokost: Matsystemet under press

Landbruk og mat har en viktig rolle i det store klimaregnskapet. Hvordan bør næringen tilpasse seg Paris-avtalens ambisjoner? Hvilke politiske valg står vi overfor?

DENNE KLIMAFROKOSTEN ER FULLTEGNET OG VI TAR IKKE IMOT FLERE PÅMELDINGER.    VI FILMER DEN OG DU KAN SE DEN DIREKTE PÅ KLIMATV.NO ELLER PÅ VÅRE FACEBOOKSIDER.   #Klimafrokost på Grand Hotel i Oslo, torsdag 1. februar kl. 08-10. Vi serverer frokost fra kl. 07.30. Jørgen Kildahl, seniorrådgiver i NCE Smart Energy Markets, tidligere konserndirektør …

#Klimafrokost: Oljenæringen i klimaendringenes tid

Onsdag 25. oktober kl. 08.30 – 10.00 blir det #Klimafrokost i Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger med tema «Oljenæringen i klimaendringenes tid».

#Klimafrokost: Norden som lokomotiv for energiomstillingen?

Torsdag 21. september kl. 08-10 inviterer vi til Klimafrokost i Oslo med tema «Norden som lokomotiv for energiomstillingen?» Arrangementet foregår i lokalet Speilen i Grand Hotel. Vi serverer frokost fra kl. 07.30. MELD DEG PÅ HER! Innledere er blant andre Mattias Goldmann, leder i Fores – Sveriges grønne, liberale tankesmie, Christian Peter Ibsen, direktør i Concito – …

Kunnskapsfrokost om klima som finansiell risiko

Velkommen til åpent kunnskapsmøte om klima som finansiell risiko torsdag 31. august kl. 08-10.00 på Hotel Bristol i Kristian IVs gate 7 i sentrum av Oslo. Begrenset antall plasser, meld deg på her. Klimaendringer og klimapolitikk vil forandre både samfunn og økonomi. Vi vil særlig belyse de finansielle sidene av klimasaken og hvordan strengere klimapolitikk, …