Havforsknings­­instituttet blir medlem av Klimastiftelsens råd

– Det hersker ingen tvil om at løsningen på klimakrisen bør være vår tids store samarbeidsprosjekt, sier Nils Gunnar Kvamstø, havforskningsdirektør og nytt rådsmedlem i Norsk klimastiftelse.

En eldre mann med hvitt hår og briller står ved en vannmasse, iført mørk frakk, med fjell og en by synlig i bakgrunnen.

Havforskningsdirektør Nils Gunnar Kvamstø. Foto: Christine Fagerbakke / Havforskningsinstituttet

Publisert:

Havforskningsinstituttet (HI) ble valgt inn som nytt medlem i rådet til Norsk klimastiftelse under rådsmøtet i Bergen 1. april.

Rådet fungerer som stiftelsens formelle nettverk og møteplass for fagpersoner fra landets ledende universiteter, høyskoler og forskningsinstitusjoner, og har en rådgivende funksjon i stiftelsens arbeid.

– Havforskningsinstituttet er et av Europas største marine forskningsinstitutter. Å få dem med i rådet styrker et allerede sterkt faglig nettverk. Vi gleder oss til et tettere samarbeid med HI i årene som kommer, sier Lars-Henrik Paarup Michelsen, daglig leder i Norsk klimastiftelse.

To dresskledde menn står og snakker på en takterrasse i tre med bygninger og en delvis overskyet himmel i bakgrunnen.
HI ble valgt inn i rådet på rådsmøtet 1. april. Klimastiftelsens Lars-Henrik Paarup Michelsen (til venstre) og Nils Gunnar Kvamstø fra HI. Foto: Norsk klimastiftelse.

Det er Nils Gunnar Kvamstø som skal representere HI i rådet. Kvamstø, professor i meteorologi, har vært direktør ved instituttet siden januar 2022.

– Norsk klimastiftelse er kunnskapsbasert, men like opptatt av hva vi faktisk gjør og bør gjøre. Det tiltaler meg, og det var derfor ikke vanskelig å si ja til å bli medlem i rådet. Det er stor stas å bli tatt opp i det gode selskap, og motiverende å kunne bidra til en viktig samfunnsstemme. Rådgivning er en sentral del av vårt samfunnsoppdrag ved HI – så det passer som hånd i hanske. Jeg ser frem til å lære av rådets arbeid og bidra med innsikt fra vårt virke, sier Kvamstø.

Han trekker frem rådets sammensetning som særlig verdifull:

– Det hersker ingen tvil om at løsningen på klimakrisen bør være vår tids store samarbeidsprosjekt. Vi må gå sammen om å bygge – og ikke minst bruke – kunnskap og kompetanse fra ulike sektorer. At rådet er bredt sammensatt, gir oss det tverrfaglige perspektivet vi trenger, og sikrer at vi får «syretestet» relevansen før vi tar viktige veivalg, sier Kvamstø.

Med HI som nytt medlem, teller rådet nå 29 medlemmer.

Full oversikt over rådets sammensetning finner du her.