Hvor mye laks kan vi få ut av havet uten å ødelegge det?

Fredag 23. september inviterte Norsk klimastiftelse og Universitet i Stavanger i samarbeid med Forskningsdagene til havbruksamtale på Universitetsbiblioteket i Stavanger.

Kirsten Å. Øystese fra Norsk klimastiftelse ledet samtalen mellom Fiona Provan, Eivind Helland og Ragnar Tveterås ( deltok digitalt).

Publisert:

Ragnar Tveterås, professor ved Handelshøgskolen, UiS Fiona Provan, avdelingsleder Hav og miljø ved Norce og Eivind Helland, CEO Blue Planet deltok.

Tema for arrangementet var bærekraftig lakseoppdrett.

Havbruk er pekt på som en av de mest lovende næringene som skal gi Norge nye arbeidsplasser, økte eksportinntekter og mat til en voksende verdensbefolkning. Ambisjonen er en femdobling av produksjonen av laks og ørret innen 2050. Et overordnet spørsmål som ble belyst var hvor mye laks vi kan produsere på en bærekraftig måte.

Er en produksjon på 5 millioner tonn laks og ørret mulig i et bærekraftperspektiv? – Eivind Helland, CEO Blue Planet

Bærekraftig havbruk – myte eller realitet? Fiona Provan, avdelingsleder Hav og miljø ved Norce (Lenke til presentasjon)