Finansiell klimarisiko – hvordan håndterer vi den?

Velkommen til åpent kunnskapsmøte fredag 6. desember kl. 08 – 09:50 i Auditoriet i SpareBank 1 SR-Bank, Finansparken i Christen Tranes gate 35, Stavanger.

Tema: Finansiell klimarisiko – hvordan håndterer vi den?

Arrangementet er gratis og er et samarbeid mellom Finansforbundet, SpareBank 1 SR-Bank, Universitetet i Stavanger og Norsk klimastiftelse.

Vi serverer frokost fra klokken 07:30.

Mer om temaet: Klimaendringer og klimapolitikk vil påvirke finanssektoren og mange store og små selskaper de neste årene. Hvordan kan man identifisere, håndtere rapportere på klimarisiko og hvorfor er det viktig? Hvilke verdier står på spill? Hvordan arbeider ledere i finansnæringen med temaet klimarisiko? Hva sier regjeringens ekspertutvalg for klimarisiko? Og hva sier klimaforskerne om hva vi kan forvente oss framover? Det er noe av det vi vil belyse på arrangementet 6. desember som har følgende program:

  • Klimarisiko kort forklart v/ Lars‐Henrik Paarup Michelsen, daglig leder i Norsk klimastiftelse.
  • Klimarisiko og norsk økonomi – om anbefalingene i regjeringens klimarisikoutvalg. Og; hvilken finansiell klimarisiko er Rogaland utsatt for? Innlegg v/ Klaus Mohn, rektor ved UiS og medlem i regjeringens ekspertutvalg for klimarisiko.
  • Omleggingen fra fossil til fornybar haster. Hva sier forskingen og FNs klimapanel om tempoet som må til for å nå 1,5-gradersmålet? Innlegg v/ Asbjørn Torvanger, seniorforsker ved CICERO Senter for klimaforskning.
  • Slik arbeider vi med klimarisiko i Oslo Pensjonsforsikring. Innlegg v/ Åmund Lunde, administrerende direktør.
  • Klimarisiko‐rapportering: Hvordan kommunisere klimarisiko til finansmarkedet? Hvordan påvirker klimaendringer og klimapolitikk virksomheten? v/ Maria Gjølberg, partner i The Governance Group og spesialist innen bærekraftsrapportering og klimarisikoanalyser og med erfaring fra norske og internasjonale industriselskaper og finansforetak.
  • Intervju og samtale med Arne Austreid, konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank, Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen i Stavanger og Nanna Ringstad, spesialrådgiver i Finansforbundet.

Møteleder er Anne Jortveit, nestleder i Norsk klimastiftelse.

Hjertelig velkommen til saklig kunnskapsdeling og diskusjon om et tema som blir stadig viktigere. Begrenset antall plasser, meld deg på dag.

Takk til Finansmarkedsfondet som har støttet Klimastiftelsens allmennopplysningsprosjekt om klimarisiko og finans. Du kan laste ned rapport og lese mer her.