Det er ikke bare energisystemet som må endres skal klimamålene nås. Også matsystemet – som deker hele verdikjeden fra jord til bord – må må bli mer bærekraftig. Et spørsmål som melder seg er om vi kan få til økt matproduksjon der de fleste mennesker bor – nemlig i byene.
I dette klimakvarteret får du svar på:
- Hva er urbant landbruk og hvorfor kan det være en god klimaløsning?
- Hvor utbredt er det i dag og hva er potensialet i fremtiden?
- Er urbant landbruk bare småskala prosjekter eller kan man også se for seg industriell matproduksjon i byene?
- Finnes det motkrefter mot mer urbant landbruk?
Innleder er NMBU-professor Trine Hvoslef-Eide. Som leder av Nasjonalt Senter for Urbant Landbruk (NCUA) er hun en av de fremste norske ekspertene på dette feltet.
På slutten av foredraget vil Hvoslef-Eide svare på spørsmål fra tilhørerne. Spørsmål kan enten sendes på e-post i forkant til post@klimastiftelsen.no (merk «Klimakvarteret») eller sendes inn under selve presentasjonen.
Hva er #Klimakvarteret?
I 2021 vil Norsk klimastiftelse sende 15 #Klimarkvarter. Det er et 15 minutters digitalt forskerforedrag om et tema knyttet til klimaendringer eller klimaløsninger.
Se tidligere sendte Klimakvarter.
#Klimakvarteret er en del av klimaformidlingsprosjektet <2C. Prosjektets formål er å nå bredt ut med oppdatert og troverdig klimakunnskap. I tillegg til #Klimakvarteret består <2C-prosjektet av tograder.no, temanotater, <2C Skole og statistikksiden Klimavakten.
Klimastiftelsens faglige samarbeidspartnere i <2C-prosjektet er Bjerknessenteret for klimaforskning, NHH, Universitetet i Bergen og Universitetet i Stavanger.
Forskningsrådet har gitt støtte #Klimakvarter i 2021.