#Lanseringslunsj: Kosthold og landbruk for klima

Norsk klimastiftelse i samarbeid med GC Rieber Fondene inviterer til lunsj og lansering av rapporten «Kosthold og landbruk for klima» 15. oktober i Bergen.

Norsk klimastiftelse i samarbeid med GC Rieber Fondene inviterer til lunsj og lansering av rapporten «Redusert kjøttforbruk – en nøkkel til klimakutt» 15. oktober i Bergen.

Dette er spørsmål som rapporten gir svar på:

  • Hvorfor er redusert kjøttkonsum viktig for å begrense landbrukets klimagassutslipp?
  • Hvor mye mindre kjøtt må vi spise for at det skal gi utslag på klimagasstatistikken?
  • Hvilke utfordringer og muligheter representerer et endret kosthold for landbruks- og matsektoren?
  • Hvordan bør landbrukspolitikken endres?

Til å kommentere rapporten kommer blant andre leder for regjeringens utvalg for innovasjon og vekst i grøntsektoren, Anita Krohn Traaseth, stortingsrepresentantene Terje Breivik (V), Lars Haltbrekken (SV) og Eigil Knutsen (AP), generalsekretær i Norges Bondelag, Sigrid Hjørnegård, og bærekraftsansvarlig i Orkla Foods Norge, Johanne Kjuus.

Rett etter lunsjseminaret inviterer vi i samarbeid med Klimapartnere Vestland til workshop for bedrifter, restauranter, hoteller, kantiner, festivaler og arrangører om hvordan man sikrer en «grønnere mat på menyen».

Her vil man blant annet få høre seksjonssjef Kjetil Jensen fortelle om kampanjen BKK og ISS har satt igang i BKK sine kantiner for CO2 – merking av mat. Og ikke minst hvordan, Raymond Mikkelsen, konsernkjøkkensjef hos hotellkjeden De Bergenske jobber for å sikre mer klimavennlig mat i servering og ved arrangement. 

Vi vil avslutte med å jobbe konkret i små arbeidsgrupper med hvordan bedrifter kan tilby mer klimavennlig mat ved både arrangement og servering.

Meld deg på i skjemaet under (begrenset med plasser)

Velkommen!